Miljoenen voor PSV: Sassuolo kondigt akkoord met West Ham United aan

Miljoenen voor PSV: Sassuolo kondigt akkoord met West Ham United aan

24-07-2022 08:55
66

Gianluca Scamacca gaat Sassuolo verruilen voor West Ham United. Voorzitter Giovanni Carnevali van de Serie A-club heeft de aanstaande transfer bevestigd. De deal is ook uitstekend nieuws voor PSV, dat weet waar het aan toe is.

Volgens Carnevali maakt Scamacca voor 36 miljoen euro de overstap naar West Ham. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen met zes miljoen. Daarnaast bedong Sassuolo een doorverkooppercentage van tien procent.

Wedden

Meer odds

De deal hing al enkele weken in de lucht. Scamacca, die eerder nog op weg leek naar Paris Saint-Germain, wordt na Sébastien Haller (50 miljoen) en Felipe Anderson (38 miljoen) de duurste aankoop ooit voor West Ham. Voor Sassuolo is het de duurste uitgaande transfer aller tijden. 

Scamacca dankt zijn transfer aan een sterk seizoen in de Serie A. In 36 duels scoorde hij zestien keer. De 23-jarige spits maakte ook zijn debuut in het Italiaanse elftal.

PSV
PSV kan ook miljoenen tegemoet zien. Scamacca speelde tussen 2015 en 2017 voor de Eindhovenaren, die nu recht hebben op een deel van de transfersom door gemaakte afspraken met de Italianen. Het exacte percentage heeft PSV nooit prijs gegeven, maar het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat de club minimaal tien procent ontvangt. Dat zou neerkomen op 3,6 miljoen.