'Engels avontuur pakt niet uit zoals gehoopt: ex-RKC'er naar De Graafschap'

'Engels avontuur pakt niet uit zoals gehoopt: ex-RKC'er naar De Graafschap'

24-07-2022 12:24
50

De Graafschap haalt Sylla Sow na één seizoen weer terug naar Nederland. De voormalig aanvaller van RKC Waalwijk komt transfervrij over van Sheffield Wednesday, meldt de Gelderlander.

Sow speelde in de jeugd van NEC, maar brak bij Jong FC Utrecht door in het betaald voetbal. Na 23 doelpunten in 95 Keuken Kampioen Divisie-duels maakte hij in 2019 de overstap naar RKC. Voor de Waalwijkers scoorde hij in twee seizoenen acht goals in 49 optredens, waarmee Sow een transfer naar Sheffield verdiende.

Zijn avontuur in Engeland werd geen onverdeeld succes. De pijlsnelle linksbuiten kwam afgelopen seizoen tot dertien wedstrijden in de Engelse Leagone One, het derde niveau. Hij scoorde daarin twee keer. In de play-offs om promotie naar het Championship, waarin Sunderland te sterk was, zat Sow al niet meer bij de wedstrijdselectie. Hij mag gratis weg.

In Doetinchem tekent Sow voor twee seizoenen, weet de Gelderlander. Voor De Graafschap is hij na Siem de Jong, Alexander Büttner, Lion Kaak, Rio Hillen, Jan Lammers, Xando Schenk, Robin Schouten (huur) en Mees Bakker (huur) alweer de negende aanwinst voor het nieuwe seizoen. Met onder meer Julian Lelieveld en Danny Verbeek vertrokken er ook de nodige spelers.