Jeugdig AZ sluit voorbereiding af met overwinning op Schoutens Bologna

Jeugdig AZ sluit voorbereiding af met overwinning op Schoutens Bologna

24-07-2022 18:58
106

Een jeugdig AZ heeft zondag in Alkmaar een knappe oefenzege geboekt op het Italiaanse Bologna, de club van Jerdy Schouten. Door een doelpunt van Zico Buurmeester werd het in het AFAS Stadion 1-0. Voor AZ is de voorbereiding nu afgelopen.

De meeste mensen waren thuisgebleven of lagen op strand waardoor de opkomst minimaal was. AZ-trainer Pascal Jansen koos tegen Bologna voor een groot aantal jonge spelers. Robin Lathouwers, Myron van Brederode, Zico Buurmeester, Yusuf Barası, Maxim Dekker en Fedde de Jong kregen een basisplaats tegen de club uit Italië. Verder stond niet Hobie Verhulst, maar Peter Vindahl op doel.

De jonkies van AZ hadden het op hun heupen. Met name Barasi was bijzonder bedrijvig en in de openingsfase twee keer dicht bij een doelpunt. Bologna kwam er amper aan te pas in Alkmaar, het was opmerkelijk dat AZ na ruim een half uur spelen nog niet gescoord had. Toch kon er vlak voor rust gejuicht worden toen Buurmeester de score opende. 

Na ruim een uur spelen bracht Jansen met Vangelis Pavlidis, Milos Kerkez en Sam Beukema wat A-spelers binnen de lijnen en even later mocht ook Dani de Wit spelen. AZ liet in de slotfase meerdere kansen lopen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar kan desondanks tevreden terugkijken op de oefenwedstrijd.

AZ speelt aankomende donderdag in de voorronde van de Conference League tegen Tusla City.