'Ik heb Mertens vier miljoen bruto aangeboden, maar hij weigerde'

'Ik heb Mertens vier miljoen bruto aangeboden, maar hij weigerde'

24-07-2022 23:18
97

Met pijn in het hart neemt SSC Napoli afscheid van Dries Mertens. Voorzitter Aurelio de Laurentiis heeft de Belg meerdere aanbiedingen gedaan, maar kreeg naar verluidt steeds nul op het rekest.

Na negen jaar is het huwelijk tussen Napoli en Mertens ten einde gekomen. "Ik voel de liefde voor de club, maar ik mag nooit vergeten dat voetbal ook een industrie en pure passie is", vertelt De Laurentiis aan Radio Kiss Kiss. "Helaas betekent dat soms ingaan tegen wat de fans willen. Als een supporter tegen mij zegt: waarom hou je Mertens niet, dan kan ik alleen maar zeggen dat Mertens zich nog een jaar aan ons heeft aangeboden, omdat hij weet dat hij 35 is en dan met pensioen gaat."

"Als hij er een koude geldkwestie van maakt, dan moet ik nee zeggen. Als ik Mertens een onevenredig salaris moet betalen, zou dat ten koste gaan van de begroting van volgend seizoen. Dat zal nodig zijn om jonge spelers aan te trekken", zegt De Laurentiis. "Ja, ik heb hem vier miljoen euro bruto per seizoen aangeboden en hij weigerde. Dus ik heb hem heel erg bedankt, zijn zoon Ciro en zijn vrouw, voor alles wat hij hier gedaan heeft en voor zijn ongekende doelpunten, maar we kunnen niet verder gaan dan onze mogelijkheden."

"Ik heb geld nodig om jonge spelers te kopen die Napoli in de komende seizoenen kunnen vertegenwoordigen. Toen we alle oudere spelers vervingen voor spelers als Mertens en Koulibaly, twijfelden de fans, maar ze werden hier wel kampioen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie