Met de transfer van Matthijs heeft de club een statement gemaakt

"Met de transfer van Matthijs heeft de club een statement gemaakt"

25-07-2022 08:22
20

Thomas Müller is tevreden met het aantrekken van Matthijs de Ligt. Bayern München legt voor de verdediger uit Leiderdorp een bedrag van 67 miljoen euro exclusief bonussen neer. Met zijn komst heeft Bayern een belangrijke slag geslagen, zegt Müller.

"Eén ding is duidelijk: met de transfer van Matthijs heeft de club een statement gemaakt. Enerzijds naar buiten, maar ook naar binnen", vertelt Müller aan BILD. "Of zijn komst een koningtransfer is, zal moeten blijken. Het gaat niet alleen om het vastleggen van topverdedigers, maar we moeten er ook voor zorgen dat de achterhoede het makkelijker krijgt."

Bayern gaat met De Ligt het seizoen in, maar zonder Robert Lewandowski. De Poolse topspits koos voor FC Barcelona, zijn gemis zal wel even gevoeld worden. "Zeker weten", zegt Müller. "Alle betrokkenen hebben besloten dat Lewy de club gaat verlaten. Daar waren goede redenen voor. Maar we weten natuurlijk niet wat ons te wachten staat als een man die in alle competities goed was voor 30-50 goals per jaar, niet meer op het veld staat."

"Ik heb het voor mezelf al een beetje logisch gemaakt. We spelen nu niet met tien man omdat Lewy weg is. Natuurlijk gingen er veel ballen naar hem toe. Maar er zal in de toekomst een andere speler zijn die de goals gaat maken. Dat het anders zal zijn, dat is zeker. Ons spel was op Lewy afgestemd, zij het misschien onbewust. We hebben nooit een wedstrijdplan gemaakt met als doel: speel de bal naar hem", zegt Müller.

"Maar als je weet dat je zo'n gevaarlijke spits in het strafschopgebied hebt, dan speel je op een gegeven moment bewust de bal naar hem en probeer je hem in het spel te betrekken. Ons spel zal nu onvermijdelijk veranderen, het zal spannend zijn om te zien hoe en waar we ons de komende maanden in de aanval ontwikkelen. Maar spannend in de positieve zin. Ons doel moet zijn dat we niet binnen zes maanden weer bij elkaar zitten en zeggen: pff, we missen de doelen, we hebben een probleem..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie