Slot deelt positief Feyenoord-nieuws en heeft 'goede hoop' op Trauner

Slot deelt positief Feyenoord-nieuws en heeft 'goede hoop' op Trauner

25-07-2022 13:35
18

Arne Slot hoopt en verwacht ergens deze week weer een beroep te kunnen doen op Gernot Trauner. De verdediger van Feyenoord moest zondag het verloren oefenduel met Olympique Lyon (0-2) vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd, waarin de ploeg van Peter Bosz duidelijk een maatje te groot was, deelde Slot een positief bericht omtrent de fysieke gesteldheid van Trauner. "Ik heb goede hoop dat hij deze week weer kan aansluiten."

Of Trauner komende woensdag al mee kan doen in het oefenduel met NAC Breda, is nog wel onzeker. "Dat zou weleens te vroeg kunnen komen." Even later richtte Slot zijn blik ook al op het besloten oefenduel met het Spaanse Osasuna van komende zondag, waarin hij Trauner het liefst vanaf het begin laat starten. "Dat is ergens ook wel noodzakelijk, want hij heeft pas maximaal 45 minuten per wedstrijd in de benen."

Trauner is overigens niet de enige Feyenoorder die met blessures kampt deze voorbereiding. Zo heeft ook Orkun Kökcü klachten en is de kersverse aanwinst Sebastian Szymanski nog niet wedstrijdfit. Op 7 augustus begint voor de Rotterdamers het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Vitesse.