Hard oordeel van De Mos: 'Dat wordt zeker geen rechtsback voor PSV'

Hard oordeel van De Mos: 'Dat wordt zeker geen rechtsback voor PSV'

25-07-2022 16:14
62

Aad de Mos ziet in Ki-Jana Hoever niet de nieuwe rechtsback van PSV. De twintigjarige Nederlander wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, maar hij had het lastig tijdens de voorbereiding.

"Hoever is geen rechtsback. Dat wordt zeker geen rechtsback voor PSV", luidt het harde oordeel van De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij is kwetsbaar aan de binnenkant. Het is een centrale verdediger. Hij is gehaald op basis van zijn interlands met Jong Oranje, Oranje O19 en Oranje O17. Voor het oog is het een aardige speler, maar zijn zwakte is natuurlijk zijn verdedigende kwaliteiten."

PSV heeft Phillipp Mwene als alternatief, terwijl Shurandy Sambo verhuurd lijkt te mogen worden. "Er zijn kapers op de kust", weet De Mos. "Ik vind Sambo een hele goede. Ik zou hem zeker een keer de kans hebben gegeven. Hij speelt simpel, eenvoudig. Hij heeft snelheid, is tweevoetig en geeft goed rugdekking. Dat kunnen veel backs niet. Ik denk dat Sparta of FC Twente, die zitten op het vinkentouw, een goede zaak doen als ze hem pakken."