'De Jong moet juridische stappen overwegen en alle spelers moeten hem steunen'

'De Jong moet juridische stappen overwegen en alle spelers moeten hem steunen'

25-07-2022 18:04
195

Gary Neville vindt dat Frenkie de Jong juridische stappen moet ondernemen tegen FC Barcelona. Het clubicoon van Manchester United haalt hard uit naar de Catalaanse grootmacht.

Barça smijt de laatste weken met geld en hoopt na Robert Lewandowski (45 miljoen) en Raphinha (57 miljoen) ook Sevilla-stopper Jules Koundé voor maximaal 60 miljoen euro vast te leggen. Om de nieuwelingen in te kunnen schrijven, moet de Catalaanse grootmacht spelers verkopen. De Jong is de belangrijkste kandidaat, tenzij de ex-Ajacied instemt met een forse salarisverlaging.

Wedden

Meer odds

De Jong leverde tijdens de coronacrisis al veel salaris in om het financieel geplaagde Barça te helpen. In totaal zou het achterstallige loon zeventien miljoen bedragen, iets dat in de komende jaren gecompenseerd moet worden volgens de afspraken. Daardoor heeft hij komend seizoen recht op 21 miljoen euro en een jaar later zelfs op 28 miljoen euro. De La Liga-grootmacht heeft echter andere plannen en wil opnieuw besparen op het salaris van de Oranje-international.

Neville kan er met zijn verstand niet bij. 'De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan!', tweet de Engelsman, tegenwoordig werkzaam als analist bij Sky Sports. 'Een club die een vermogen uitgeeft aan nieuwe spelers zonder de spelers te betalen die onder contract staan, is immoreel bezig en is in overtreding. De FIFPRO (spelersvakbond, red.) zou zulke pesterijen moeten aanpakken en stoppen.'