FC Utrecht rondt volgende transfer af: huurling met Champions League-ervaring

FC Utrecht rondt volgende transfer af: huurling met Champions League-ervaring

26-07-2022 11:32 Laatste update: 11:34
79

Can Bozdogan speelt komend seizoen op huurbasis bij FC Utrecht. De Duitse middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Schalke 04, bevestigen beide clubs. In de huurovereenkomst is ook een optie tot koop opgenomen.

Technisch directeur Jordy Zuidam is erg blij met het aantrekken van de 21-jarige middenvelder. "Can is een talentvolle linksbenige centrale middenvelder met een goede trap. Hij is een dynamische speler die erg technische is en daarnaast veel energie in zijn spel legt. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ervaring opgedaan in buitenlandse competities en was hij actief in de Champions League."

Bozdogan speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor het Turkse Besiktas. In Istanbul kwam hij tot 23 wedstrijden, waaronder vier duels in de Champions League tegen Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Ajax. Bozdogan begon zijn loopbaan bij 1. FC Köln, waarna hij in 2019 naar Schalke vertrok. Voor de club uit Gelsenkirchen speelde de middenvelder achttien officiële duels. Bij FC Utrecht gaat Bozdogan met rugnummer zes spelen.

FC Utrecht sorteert met het aantrekken van Bozdogan voor op een vertrek van Quinten Timber. De middenvelder wordt al lange tijd in verband gebracht met verschillende clubs in binnen- en buitenland. FC Utrecht is sowieso al bezig met een drukke transferperiode. Bas Dost, Luuk Brouwers, Taylor Booth, Nick Viergever, Joshua Rawlins, Calvin Raatsie, Modibo Sagnan, Vasilis Barkas, Daishawn Redan en de geblesseerd geraakte Ramon Hendriks kwamen al naar de Domstad.