'Kind van de rekening denkt na over vertrek bij Bayern München na komst De Ligt'

'Kind van de rekening denkt na over vertrek bij Bayern München na komst De Ligt'

26-07-2022 15:05
18

Benjamin Pavard wordt sinds de komst van Matthijs de Ligt gelinkt aan een vertrek bij Bayern München. De 26-jarige verdediger wil zelf nog niets uitsluiten, al is het standpunt van trainer Julian Nagelsmann duidelijk.

Pavard was na de verloren oefenwedstrijd tegen Manchester City (0-1) mysterieus over zijn toekomst. "Ik zou het eerlijk gezegd echt nog niet weten of ik vertrek of hier blijf", vertelt de Fransman aan Sport1. Pavard, die zowel op rechtsback als centraal achterin uit de voeten kan, heeft er met De Ligt een geduchte concurrent bij. Ook Dayot Upamecano en Lucas Hernandez kunnen in het centrum uit de voeten, terwijl met Noussair Mazraoui een nieuwe rechtsback werd aangetrokken.

Julian Nagelsmann is desondanks gecharmeerd van Pavard. "Ik hoop dat Benjamin Pavard bij ons blijft", vertelt de trainer van Bayern op een persconferentie, geciteerd door TZ. "Hij is een fantastische en belangrijke speler die op verschillende posities uit de voeten kan, maar laten we zien wat er gaat gebeuren. Ik hoop in ieder geval dat hij blijft." Pavard kwam in 2019 voor 35 miljoen euro over van VFB Stuttgart. Sindsdien speelde de voormalig wereldkampioen 119 officiële duels voor Bayern, waarin hij vijf keer scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie