Duitse pers ziet voorlopig rol weggelegd voor ‘veel frissere en fittere Malen’

Duitse pers ziet voorlopig rol weggelegd voor ‘veel frissere en fittere Malen’

26-07-2022 18:44 Laatste update: 18:58
26

Volgens Kicker is de kans aanwezig dat Borussia Dortmund voorlopig gaat spelen met Donyell Malen in een tweespitsensysteem. De Nederlandse aanvaller maakt een goede indruk tijdens de voorbereiding en oogt veel 'frisser en fitter' dan voorheen.

Dortmund begint aanstaande vrijdag officieel het seizoen met een bekerwedstrijd tegen TSV 1860 München. Na het trieste wegvallen van Sébastien Haller wordt er in Duitsland volop gespeculeerd over hoe de voorhoede er uit gaat zien. De krant Kicker ziet trainer Edin Terzic zomaar eens terugvallen op een tweespitsensysteem bestaande uit Malen en Karim Adeyemi. 

Volgens het sportblad maakt Malen de afgelopen weken een erg sterke indruk. 'Hij oogde veel fitter en frisser dan een jaar geleden, toen hij aanpassingsproblemen kende na zijn overstap van Eindhoven naar Dortmund. In zijn debuutseizoen wist Malen nooit uit de schaduw van Erling Haaland te treden.'

Malen speelde afgelopen vrijdag ook al als spits in een tweespitsensysteem. Ondanks de 0-2 nederlaag tegen Villarreal, maakte hij wel indruk op zijn trainer. "Donny bewoog goed op het veld", aldus Terzic na afloop van het duel. Naar alle waarschijnlijkheid zal Malen voorin nog wel gezelschap krijgen van een nieuwe spits. Volgens Sky Sports zijn zowel Mauro Icardi, Edin Dzeko, Krysztof Piatek als Jhon Cordoba in beeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie