Hamstra bespreekt Ajacieden Bassey, Conceiçao, Brobbey en Antony

Hamstra bespreekt Ajacieden Bassey, Conceiçao, Brobbey en Antony

26-07-2022 20:48
33

Calvin Bassey is fit, maar nog niet speelgerechtigd. Dat vertelde technisch manager Gerry Hamstra van Ajax vlak voor het duel met Shakhtar Donetsk. Hamstra bespreekt ook de andere aankopen.

De werkvergunning van Bassey moet geregeld worden en dus kan de verdediger nog niet voor Ajax spelen. Hamstra geeft aan blij te zijn met Bassey. "Hij speelde niet in de grootste competitie, maar heeft wel in de Europa League-finale gestaan. Vanuit zijn opbouw via Leicester City naar Rangers heeft hij een snelle ontwikkeling gemaakt en wij denken dat hij zich nog verder kan ontwikkelen. Hij is meteen inzetbaar, maar dat zijn er meer. De selectie is breed, dus ook hij zal moeten vechten, maar dit is wel iemand die onze specifieke kwaliteiten brengt", vertelt Hamstra bij Ziggo Sport.

Naast Bassey en Brian Brobbey legde Ajax ook Francisco Conceiçao vast. De Portugees wordt ook wel 'de Messi van Portugal' genoemd. Hamstra trapt op de rem. "Dat hebben wij niet geroepen. Antony en Neres hebben elkaar samen geholpen en dat hopen we met Francisco ook. Hij zal er meteen kunnen staan, maar heeft Antony als concurrent. Hopelijk kunnen ze elkaar naar grotere hoogtes stuwen, zoals met Neres."

En ook Brobbey is binnen. "Er zijn altijd meerdere partijen voor nodig. Soms duren dingen wat langer, maar het resultaat is er en dat is het belangrijkste. Brian heeft aangegeven maar naar één club te willen en wij wilden hem graag terughalen. Het is een spits voor nu en voor de toekomst."

Antony
Rond Antony is het op dit moment rustig, maar Ajax-fans vrezen nog altijd een vertrek van de Braziliaan. "We willen deze groep bij elkaar houden omdat we ambities in Nederland en de Champions League hebben. Ik heb ook altijd gezegd: bel over vijf minuten terug. Want soms weet je het niet, maar we hebben de intentie om deze groep bij elkaar te houden. Zo willen we de competitie in", zegt Hamstra.