'Ajax wil mogelijk nog drie posities versterken: 'interessante' Arias aangeboden'

'Ajax wil mogelijk nog drie posities versterken: 'interessante' Arias aangeboden'

27-07-2022 07:00
211

Ajax is enkele dagen voor de officiële start van het nieuwe seizoen nog niet klaar op de transfermarkt. De Amsterdammers willen nog een targetman aantrekken, maar ook een rechtsback en mogelijk een extra middenvelder staan op het wensenlijstje.

Dat meldt De Telegraaf. Ajax gaf al 85,6 miljoen euro uit aan de transfers van Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Francisco Conceiçao. Daartegenover staan 110,8 miljoen aan transferinkomsten. Daar blijft het vermoedelijk niet bij.

Wedden

Meer odds

Een extra middenvelder is geen overbodige luxe, maar geniet niet de prioriteit. Dat geldt wel voor een extra spits, terwijl de scouts ook op zoek zijn naar een rechtsback die de concurrentie moet aangaan met Devyne Rensch. Volgens De Telegraaf komt Sean Klaiber daar niet voor in aanmerking. Hij mag vertrekken. Santiago Arias werd al aangeboden in de Johan Cruijff Arena. De voormalig PSV'er mag transfervrij vertrekken bij Atlético Madrid. Hoewel de 31-jarige Colombiaan qua salaris niet goedkoop is, wordt hij als 'interessant' gezien. Hij kampte de laatste jaren wel met enkele blessures, maar kan goede statistieken overleggen. 

Ook lijken er nog enkele uitgaande transfers plaats te gaan vinden. Naast Klaiber en een overbodige speler als Lisandro Magallán, mag Mohamed Daramy verhuurd worden. Club Brugge hoopt op de komst van de linksbuiten. Perr Schuurs mag in principe niet weg, maar Ajax begrijpt dat de Limburger vaker wil spelen. De club wil voor hetzelfde bedrag wel een vervanger kunnen aantrekken. Schuurs lijkt daarom zo'n twaalf miljoen te moeten opleveren.