'Transfersom bekend: Timber duurste aankoop in geschiedenis van Feyenoord'

'Transfersom bekend: Timber duurste aankoop in geschiedenis van Feyenoord'

27-07-2022 08:16 Laatste update: 08:58
206

Quinten Timber wordt de duurste aankoop van Feyenoord ooit. Dat weet De Telegraaf. De Rotterdammers hebben een mondeling akkoord bereikt met FC Utrecht over de transfer van de 21-jarige middenvelder.

Volgens de ochtendkrant betaalt Feyenoord een transfersom van 8,5 miljoen euro vast, plus maximaal één miljoen euro aan bonussen. Daarnaast heeft FC Utrecht recht op een percentage bij een toekomstige transfer. Het betekent dat Danko Lazovic en Marcos Senesi worden onttroond als duurste spelers in de geschiedenis van de club. Voor de Servische spits en Argentijnse verdediger betaalden de Rotterdammers zeven miljoen.

Timber moet alleen nog medisch gekeurd worden, voordat zijn transfer kan worden afgerond. Het voormalig jeugdproduct van de Rotterdammers tekent daarna vermoedelijk een contract voor vijf seizoenen. Ook Ajax en PSV toonden interesse in de Jong Oranje-speler, maar zij pakten uiteindelijk niet door.

Feyenoord versterkte zich eerder deze zomer al met Javairo Dilrosun, Sebastian Szymanski, Mats Wieffer, Danilo Pereira en Mohamed Taabouni. Bovendien zijn de Mexicaanse spits Santiago Giménez en Oussama Idrissi op komst. Daartegenover staat het vertrek van spelers als Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers, Guus Til en Reiss Nelson. Die laatste drie werden gehuurd.