Recordtransfer voor Feyenoord: Quinten Timber keert terug op het oude nest

Recordtransfer voor Feyenoord: Quinten Timber keert terug op het oude nest

28 juli - 19:30 Laatste update: 19:46
187

Feyenoord heeft de grootste inkomende transfer in de clubgeschiedenis afgerond. Quinten Timber komt over van FC Utrecht en heeft een contract voor vier seizoenen getekend, tot medio 2026. Dat maken de Rotterdammers bekend.

De 21-jarige middenvelder werd begeerd door buitenlandse clubs én Ajax en PSV, maar die Eredivisie-topclubs pakten uiteindelijk niet door. Feyenoord deed dat wél. De stadionclub betaalt naar verluidt 8,5 miljoen euro, plus één miljoen aan mogelijke bonussen. Utrecht bedong tevens een doorverkooppercentage. Daarmee is Timber de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Hij onttroont Danko Lazovic en Marcos Senesi, die zeven miljoen euro kostten.

Voor Timber is het een terugkeer op het oude nest. Hij speelde in de jeugd van Feyenoord, maar in 2014 maakte hij samen met tweelinbroer Jurriën Timber de overstap naar Ajax. Waar laatstgenoemde doorbrak in de Amsterdamse hoofdmacht, koos Quinten in de jacht op speeltijd voor een transfervrije overstap naar Utrecht. Dat bleek een schot in de roos, waardoor hij al na één seizoen de stap omhoog maakt. 

Feyenoord-trainer Arne Slot zal Timber met open armen ontvangen na een moeizame voorbereiding. De speler van Jong Oranje kan op alle middenveldposities uit de voeten en speelde ook al als rechtsback. Zijn komst lijkt wel het vertrek van Fredrik Aursnes in te luiden. De Noor staat in de belangstelling van Benfica.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie