Feyenoord presenteert Giménez: Heel bewust voor deze stap gekozen

Feyenoord presenteert Giménez: "Heel bewust voor deze stap gekozen"

29-07-2022 21:30 Laatste update: 21:34
136

Santiago Giménez is de nieuwe aanvalsleider van Feyenoord. De Mexicaanse international, pas 21 jaar oud, komt over van Cruz Azul. Hij tekent in De Kuip een contract voor vier seizoenen, zo melden de Rotterdammers.

Volgens Mexicaanse media betaalt Feyenoord vier miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten. In de zomer van 2023 krijgen de Rotterdammers de kans om nog eens maximaal veertig procent te bemachtigen.

Wedden

Meer odds

"Ik was meteen heel enthousiast toen ik hoorde van de interesse van Feyenoord", zegt Giménez op de clubsite van Feyenoord. "Het is een droom voor mij om voor zo'n grote club te mogen spelen. Ik heb heel bewust voor deze stap gekozen en ben iedereen dankbaar voor het warme welkom. Ik geloof dat we hier samen naar iets heel moois toe kunnen werken en mooie successen kunnen beleven."

Met de transfer van de 1.83 meter lange, maar kopsterke Giménez lost Feyenoord een hoofdpijndossier op. Trainer Arne Slot had dringend behoefte aan een spits die kan concurreren met de van Ajax overgekomen Danilo Pereira, nadat Cyriel Dessers en Bryan Linssen deze zomer vertrokken. Giménez tekende in de eerste vier speelronden van het Mexicaanse seizoen voor vijf doelpunten.

Giménez werd geboren in Argentinië, maar groeide op in Mexico doordat zijn vader in het verleden ook furore maakte bij Cruz Azul. Hij verkoos een interlandcarrière bij Mexico daarom boven het Argentijnse elftal. Hij scoorde tot dusver twee keer in zeven interlands. In november hoopt hij deel te nemen aan het WK.