'Barcelona moet Frenkie de Jong eerst 19 miljoen aan salarissen uitbetalen'

'Barcelona moet Frenkie de Jong eerst 19 miljoen aan salarissen uitbetalen'

27 juli - 11:30
230

FC Barcelona staat nog voor negentien miljoen euro in het krijt bij Frenkie de Jong. Dat meldt De Telegraaf. De 25-jarige middenvelder wacht tot zijn club alle verplichtingen nakomt.

Barcelona heeft 'economische redenen' om De Jong deze zomer te verkopen en Manchester United is op papier een makkelijke uitweg, maar een transfer is op dit moment ver weg. Eén van de redenen is de miljoenen die De Jong nog tegoed heeft van Barça. Het gaat volgens De Telegraaf om 'een slordige negentien miljoen euro' aan salarissen.

De Jong wil niet weg en weigert te praten over een salarisverlaging. 'Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun, die eerlijk verteld heeft dat er een nieuwe club klaarstaat voor zijn speler, heeft al gezegd dat Laporta met zijn club alle verplichtingen eerst moet nakomen', klinkt het. Volgens The Athletic heeft De Jong óók recht op een loyaliteitsbonus van 15,88 miljoen.

In de tussentijd is De Jong mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten, maar zette trainer Xavi hem dinsdagavond tegen Juventus (2-2) wel weer opnieuw op de bank. Uit verschillende hoeken groeit de verontwaardiging over de manier waarop Barcelona omgaat met de Oranje-international.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie