Berghuis knipoogt: 'Stevie heeft al de goede keuze gemaakt, nu Antony nog'

Berghuis knipoogt: 'Stevie heeft al de goede keuze gemaakt, nu Antony nog'

27-07-2022 11:58
134

Steven Berghuis is blij met Steven Bergwijn en hoopt nog minimaal één seizoen met Antony te kunnen samenspelen. Dat liet de Ajacied dinsdagavond doorschemeren na de oefenzege op Shakhtar Donetsk (3-1).

Berghuis voelt een klik met de twee vleugelaanvallers van Ajax, Berghuis en Antony. Als middenvelder probeert hij de smaakmakers zo goed mogelijk te bedienen. "We moeten Stevie zo snel mogelijk aan de bal krijgen in de één-tegen-één, want dan is hij levensgevaarlijk", zegt Berghuis tegen ESPN. "Dat is één van mijn opdrachten als middenvelder."

Aan de andere kant staat Antony. Berghuis hoopt dat de gewilde Braziliaan niet vertrekt in de laatste maand van de transferperiode. "We hopen dat hij blijft", benadrukt Berghuis. "Je ziet zijn snelheid, diepgang, dreiging en doelgerichtheid. Het is echt een kanjer." Hij vindt het niet nodig om Antony aan te sporen te blijven. "Die jongens zijn oud en wijs genoeg om goede keuzes te maken." Maar, met een knipoog: "Stevie heeft al de goede keuze gemaakt, nu Antony nog."

Komende zaterdag speelt Ajax tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Dat wordt heel interessant", aldus Berghuis. "PSV is ook sterk begonnen en heeft goede spelers gehaald, dus let's go."