Feyenoord-doelwit Giménez valt uit in laatste optreden: 'Het gaat om details'

Feyenoord-doelwit Giménez valt uit in laatste optreden: 'Het gaat om details'

27-07-2022 13:06
48

Santiago Giménez viel dinsdagavond in zijn - vermoedelijk - laatste wedstrijd voor Cruz Azul geblesseerd uit, maar zijn aanstaande transfer naar Feyenoord komt niet in gevaar. Vader Christian Giménez verwacht snel witte rook.

Feyenoord en Cruz Azul moeten alleen nog de laatste details bespreken: als dat klaar is, reist Giménez af naar Rotterdam, waar hij na een medische keuring voor vijf seizoenen gaat tekenen. "Het doet een beetje pijn om Cruz Azul te verlaten, maar het enthousiasme overheerst. Santiago is 21 en heeft veel mogelijkheden om door te groeien", reageert Giménez senior tegen ESPN Mexico.

De Eredivisie is daar de perfecte plek voor, vindt hij. "Veel Mexicaanse spelers zijn daarheen gegaan en het merendeel deed het goed. Dat was een belangrijke reden. Het gaat nu alleen nog om details tussen de partijen." Dat Giménez kort na rust uitviel tijdens San Luis-Cruz Azul (0-0) vier minuten na rust uitviel, vormt geen probleem: ESPN meldt dat het een wissel uit voorzorg was.

Met de transfer van Giménez is vier miljoen euro gemoeid. Hij wordt Oussama Idrissi, Sebastian Szymanski, Javairo Dilrosun, Mats Wieffer, Danilo en Mohamed Taabouni de zevende zomerversterking van Feyenoord. Ook Quinten Timber (FC Utrecht) is in aantocht.