Ünüvar blinkt uit in tweede duel tussen Ajax en Shakhtar, ook minuten voor Brobbey

27-07-2022 16:53 Laatste update: 17:12
50

Ajax heeft woensdagmiddag het tweede oefenduel met Shakhtar Donetsk winnend weten af te sluiten. In het tweede duel kreeg voornamelijk de jeugd de kans van trainer Alfred Schreuder en vielen de treffers vroeg én laat in de wedstrijd. Het werd 3-0 voor de Amsterdammers.

Jay Gorter mocht het doel verdedigen. Veel spelers die gisteren niet vanaf de aftrap begonnen, mochten het woensdag laten zien. Zo bestond de aanval uit Brian Brobbey, Mohamed Kudus en Mohamed Daramy. De hoofdmacht van Ajax kwam dinsdagavond nog op achterstand, maar voor de beloften was het na zes minuten al raak. Een hoekschop werd binnengetikt door de Amsterdammers, al is het de vraag of Tristan Gooijer of Kenneth Taylor het laatste zetje aan de bal gaf.

In de tweede helft werden onder meer Brobbey en Fransisco Conceição gewisseld. Naci Ünüvar kwam binnen de lijnen en liet zich in de slotfase gelden: de negentienjarige aanvaller schoot twee keer raak en bepaalde de eindstand op 3-0. Vooral de tweede treffer van Ünüvar was fraai. Na het tweede duel met Shakhtar zit de voorbereiding van de Amsterdammers er eindelijk op en wacht de eerste grote uitdaging op zaterdag. PSV is dan de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen zal gezien het vorige seizoen iets goed willen maken: in de vorige editie van de wedstrijd wonnen de Eindhovenaren met 4-0.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter; Gooijer, Schuurs, Magallán, Baas; Fitz-Jim, Conceição, Taylor; Brobbey, Kudus, Daramy

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter; Gooijer, Schuurs, Magallán, Baas; Fitz-Jim, Hansen, Taylor; Rasmussen, Kudus, Daramy