Dinamo Kiev bereikt derde voorronde Champions League na thriller tegen Fenerbahçe

27-07-2022 22:22 Laatste update: 22:44
80

Dinamo Kiev heeft de derde voorronde van de Champions League bereikt door na verlenging af te rekenen met Fenerbahçe. In Istanbul werd het uiteindelijk na 120 minuten spelen 1-2 voor de Oekraïners.

De heenwedstrijd eindigde in 0-0 waardoor een gelijkspel na negentig minuten in de return voor beide ploegen niet voldoende was. Die eerste wedstrijd tussen Fenerbahçe en Dinamo Kiev werd vanwege de oorlog in Oekraïne gespeeld in Polen. Voor de Turken wacht nu de derde voorronde van de Europa League. Dinamo Kiev speelt begin augustus twee wedstrijden in de derde voorronde tegen het Oostenrijkse Sturm Graz.

Na een klein uur spelen was het Vitaliy Buyalskyy die de 0-1 maakte voor Dinamo Kiev tegen het tiental van Fenerbahçe. Aanvaller Ismail Yüksek kreeg namelijk iets daarvoor zijn tweede gele kaart.

Uiteindelijk leken de Turken na negentig minuten toch aan het kortste eind te trekken na een gemiste strafschop van Enner Valencia. Maar kort voor tijd maakte de Hongaar Atilla Szalai alsnog de gelijkmaker. In de tweede helft ging het echter alsnog mis nadat Oleksandr Karavaev tekende voor de winnende goal, waarmee hij de Oekraïners naar de volgende ronde schoot.