'Een mooie stap voor Schuurs en als ik hem was, dan zou ik het doen'

'Een mooie stap voor Schuurs en als ik hem was, dan zou ik het doen'

28 juli - 14:50 Laatste update: 14:51
48

Perr Schuurs en Torino? De Italiaanse club heeft serieuze belangstelling voor de centrale verdediger van Ajax, die in Amsterdam weer op het tweede plan terecht lijkt te komen. De mogelijke transfer naar Italië wordt besproken in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast.

Volgens de doorgaans betrouwbare Gianluca Di Marzio wil Torino, dat concurrentie heeft van Fiorentina, doorpakken voor Schuurs. "Ja, een mooie stap voor hem. En als ik Schuurs was, zou ik het doen", zegt hoofdredacteur Dennie van Laar.

"We hebben het er al vaker over gehad dat de Serie A een perfecte stap voor hem zou zijn. Bij Ajax krijgt hij nog wel eens kritiek over het 'met ruimte in de rug verdedigen' en 'pressing naar voren'. In Italië verdedigen ze niet per se makkelijker, maar is het wel een stukje anders. Hij lijkt daar beter bij te passen en bij Torino is een plekje vrijgekomen door het vertrek van Gleison Bremer naar Juventus", zegt Van Laar. "Ik zie Schuurs daar succesvol worden en daarna nog een stap maken. Hij is een klassiek voorbeeld van iemand die niet helemaal in het profiel van Ajax past zoals Timber en Martínez, maar toch kan vlammen in de Serie A. Ja, een beetje een Botman-verhaal."

Wat Schuurs moet kosten? "Tussen de tien en vijftien miljoen euro", zegt Van Laar. "Ze hebben veertig miljoen ontvangen voor Bremer en Schuurs staat er in het buitenland best aardig op. Hij is als heel groot talent van Fortuna naar Ajax gekomen. Hij nam als aanvoerder bij Fortuna vrijwel alles en had een ijzersterke trap. Topclubs als Liverpool zaten toen al achter hem aan en dat stempeltje blijft toch plakken. Daarom wordt Schuurs ieder jaar weer genoemd bij grote clubs."

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg ook ons op Twitter en Instagram!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie