'Ajax bereikt al akkoord over 'gigante' Lucca: huur met optie tot koop'

'Ajax bereikt al akkoord over 'gigante' Lucca: huur met optie tot koop'

29-07-2022 11:05 Laatste update: 11:06
290

Ajax is druk bezig Lorenzo Lucca naar Amsterdam te halen. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de landskampioen een akkoord bereikt met zijn club Pisa.

Ajax betaalt anderhalf miljoen euro om Lucca voor een jaar te huren, klinkt het. Bevalt de samenwerking, dan kunnen de Amsterdammers hem voor acht miljoen euro plus bonussen definitief inlijven. De kans bestaat dat Lucca, die een 'gigante' wordt genoemd, binnen enkele dagen gepresenteerd wordt.

Lucca was aanvankelijk op weg naar Bologna, maar de Italiaanse club kreeg de transfer niet rond en zag Ajax uiteindelijk tussenbeide komen. Een droomtransfer naar de Amsterdamse club kan de boomlange spits (2,01 meter) voor zijn gevoel niet laten schieten.

Lucca wordt de eerste Italiaan in het shirt van Ajax. De Eredivisie herbergt op dit moment geen langere veldspeler. Bij Pisa was hij afgelopen seizoen zes keer trefzeker in dertig Serie B-duels. Lucca is ook jeugdinternational voor Italië.

De Telegraaf meldt ook dat Ajax bezig is met Lucca, maar helemaal rond is het volgens de ochtendkrant nog niet. 'De komende dagen zal blijken of Ajax erin slaagt het Italiaanse talent binnen te halen', klinkt het.