'Soap nadert kookpunt: peperduur Man City-doelwit dient transferverzoek in'

'Soap nadert kookpunt: peperduur Man City-doelwit dient transferverzoek in'

29-07-2022 14:52 Laatste update: 14:55
22

De transfersoap rond Marc Cucurella nadert het kookpunt. Volgens Engelse media heeft de Spaanse linksback een transferverzoek ingediend, omdat hij Brighton & Hove Albion zo snel mogelijk wil verruilen voor Manchester City.

Cucurella (24) heeft zijn zinnen gezet op een droomtransfer naar de kampioen van Engeland, maar Brighton stribbelt tegen en eist 60 miljoen euro voor de Spanjaard. Dat is Manchester City te gortig. De ploeg van manager Pep Guardiola wil niet verder gaan dan 47 miljoen euro en dreigt de stekker uit de onderhandelingen te trekken als Brighton geen water bij de wijn doet, klinkt het.

Meerdere media in Engeland melden dat Cucurella zijn geduld definitief heeft verloren en Brighton heeft verzocht mee te werken aan een transfer. Guardiola wacht het allemaal rustig af. "Hij is speler van Brighton, dus ik kan er niks over zeggen. Het zou mooi zijn om een nieuwe linksback aan te trekken, maar als het niet lukt, zij het zo", wordt de City-manager geciteerd. "Ik heb João Cancelo, Nathan Aké en Josh Wilson-Esbrand ook nog. Klagen over mijn selectie doe ik nooit."