PSV bevestigt slecht nieuws: Madueke loopt 'ernstige enkelblessure' op

PSV bevestigt slecht nieuws: Madueke loopt 'ernstige enkelblessure' op

29-07-2022 20:24 Laatste update: 20:33
390

PSV kan voorlopig geen beroep doen op Noni Madueke, zo bevestigt de Eindhovense club vrijdagavond. De Engelse aanvaller heeft een 'ernstige enkelblessure' opgelopen en is er opnieuw voor langere tijd uit.

Madueke is voorlopig afwezig, 'mogelijk tot het einde van de eerste seizoenshelft', aldus PSV. Dat is halverwege november, rond het WK in Qatar. Het wegvallen van Madueke is de zoveelste tegenvaller voor PSV, maar vooral voor de speler zelf. Madueke valt van de ene in de andere blessure en is nooit over een langere periode fit geweest.

PSV zal de komende periode moeten improviseren in de voorhoede. Niet alleen Madueke is afwezig, trainer Ruud van Nistelrooij kan tegen Ajax en AS Monaco ook al niet beschikken over Yorbe Vertessen. De Belg is herstellende na een blindedarmontsteking. Ook Carlos Vinícius is nog altijd niet hersteld van een hamstringblessure.

Voor PSV begint de competitie zaterdag officieus met het duel met Ajax. Volgende week dinsdag is Monaco de tegenstander, waarna de competitiestart begint tegen FC Emmen. Weer drie dagen later treft het Monaco opnieuw.