Feyenoord presenteert Rasmussen: 'Ik ken de Nederlandse competitie goed'

Feyenoord presenteert Rasmussen: 'Ik ken de Nederlandse competitie goed'

30-07-2022 10:05
73

De volgende Feyenoord-versterking is binnen. Jacob Rasmussen komt op huurbasis over van Fiorentina. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Rasmussen (25) is de linkspoot voor het centrum van de verdediging die Feyenoord zocht. Hij wordt in eerste instantie de stand-in van Marcos Senesi, die regelmatig wordt gelinkt aan buitenlandse clubs. De Deense verdediger ligt nog twee jaar vast bij Fiorentina.

"Ik ken de Nederlandse competitie inmiddels goed en heb altijd met veel interesse naar Feyenoord gekeken", zegt Rasmussen op de clubsite van Feyenoord. "De aanvallende manier van spelen spreekt mij erg aan en die past ook goed bij mij. Ik kan niet wachten om voor dit legioen te spelen."

De laatste twee seizoenen speelde Rasmussen al 55 competitiewedstrijden in dienst van Vitesse. Hij speelde in de jeugd voor Odense BK en Schalke 04, alvorens hij via FC Sankt Pauli, Rosenborg BK en Empoli bij Fiorentina belandde. De Italiaanse middenmoter betaalde in 2019 zeven miljoen euro voor Rasmussen.

Rasmussen is na Santiago Giménez, Javairo Dilrosun, Sebastian Szymanski, Mats Wieffer, Danilo Pereira, Oussama Idrissi, Mohamed Taabouni en recordaankoop Quinten Timber de negende zomerversterking in De Kuip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie