Hyballa onthult depressie na ontslag: 'Een totale burn-out, misschien al jaren'

Hyballa onthult depressie na ontslag: 'Een totale burn-out, misschien al jaren'

29-07-2022 22:10
45

Peter Hyballa heeft voor zijn gevoel jarenlang in een burn-out gezeten. Deze week werd de flamboyante Duitser na twee wedstrijden ontslagen door AS Trencin uit Slowakije.

Hyballa zou door de Nederlandse clubeigenaar Tscheu La Ling zijn ontslagen na kritiek op de clubleiding, maar volgens de trainer ligt het heel anders. Het begon bij de Deense club Esbjerg fB. "In Denemarken ben ik geterroriseerd door de media", blikt hij terug in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Ik heb daar zelf mijn ontslag genomen, omdat ik het niet meer aankon. Er werden leugens verkondigd en ik verloor het vertrouwen in de journalistiek. Ik zou spelers fysiek bejegend hebben. Ik had ze zogenaamd zelfs in de borst geknepen. Totale onzin, maar ik ontving wel honderdvijftig bedreigingen. Ik kwam in een depressie terecht. Een totale burn-out. Het klinkt dramatisch, maar ik zat er misschien al wel jaren in."

Hyballa is naar eigen zeggen 'een goede acteur'. "Ik speelde te vaak dat ik vrolijk was. Dat is een proces wat jaren geleden ingezet is. Niemand kent mij echt. Men baseert zich op wat over me geschreven wordt." Daar is hij klaar mee. "Ik wil niet meer eenzaam zijn in het buitenland."

"Trencin had ik nooit moeten doen, ik heb niet naar mijn ziel geluisterd. Die zei: nee. Toch deed ik het. Maar daar zat ik dan toch: weer wonend in een hotelkamer. Weer alleen. Vol ongeluk van eenzaamheid. Weer opboksend tegen een andere cultuur. En als ik op de club was, sprak iedereen Slowaaks. Alsof de muren op me drukten, zo voelde het", besluit Hyballa, die nu een stap terug zal doen.