Schreuder verklaart keuze voor Gorter: 'Je moet eerlijk zijn naar iedereen'

Schreuder verklaart keuze voor Gorter: 'Je moet eerlijk zijn naar iedereen'

30-07-2022 19:40
31

Alfred Schreuder vindt dat Jay Gorter een kans in de basis heeft verdiend bij Ajax. De 22-jarige doelman krijgt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV de voorkeur boven routinier Remko Pasveer.

Daar heeft Schreuder een duidelijke verklaring voor. "Jay heeft gewoon een heel goede voorbereiding gedraaid. Hij was ook fit vanaf dag één. Maarten (Stekelenburg, red.) raakte geblesseerd in de eerste weken, dat was jammer. En Remko kwam terug, is vier à vijf maanden geblesseerd geweest. Hij heeft één keer negentig minuten gespeeld. Ik vond het gewoon niet meer dan terecht dat Jay vandaag deze wedstrijd kan keepen. Hij heeft het prima gedaan."

Schreuder beaamt dat het wel een 'signaal' is richting Gorter, die een jaar geleden overkwam van Go Ahead Eagles. "Natuurlijk, het is voor hem ook één van de eerste wedstrijden, een grote en belangrijke wedstrijd voor Ajax. Maar ik vind dat je eerlijk moet zijn naar iedereen. Jay heeft het verdiend en is de hele voorbereiding al fit. Zo heb ik het ook uitgelegd naar Remko."