Van Nistelrooij baalt bij PSV: 'Dat gaat Madueke waarschijnlijk niet redden'

Van Nistelrooij baalt bij PSV: 'Dat gaat Madueke waarschijnlijk niet redden'

30-07-2022 19:55
14

Het doemscenario is uitgekomen voor Noni Madueke, bevestigt trainer Ruud van Nistelrooij: de Engelse aanvaller van PSV komt tot de winterstop niet meer in actie.

PSV maakte vrijdagavond bekend dat Madueke een ernstige enkelblessure heeft opgelopen, maar meldde niets over de verwachte herstelduur. Van Nistelrooij doet dat wel. "Door het WK begint de winterstop in november. Dat gaat hij waarschijnlijk niet redden", verduidelijkt de PSV-trainer voor de camera van ESPN.

Wedden

Meer odds

Van Nistelrooij leeft mee met Madueke, die vorig seizoen ook al werd geteisterd door blessureleed. "Hij is in de voorbereiding heel goed opgetraind na zijn spierblessures. Zes weken lang was hij volkomen fit. Door een heel ongelukkige botsing blesseert hij dan zijn enkel... Wat het precies is? Daar kan je het tegenwoordig niet meer openlijk over hebben."

Bakayoko
PSV-tiener Johan Bakayoko vervangt Madueke in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. "Johan staat op het punt door te breken", zegt Van Nistelrooij over de Belg, die vorig seizoen onder zijn leiding indruk maakte bij Jong PSV. "Noni is iets flitsender, maar Johan heeft ook de techniek om mensen te passeren."