Van Nistelrooij trekt vier positieve conclusies na 'droomstart' van PSV

Van Nistelrooij trekt vier positieve conclusies na 'droomstart' van PSV

30-07-2022 23:34
100

Ruud van Nistelrooij spreekt van een 'droomstart' na het winnen van de Johan Cruijff Schaal. Bij zijn officiële vuurdoop won de nieuwe trainer van PSV meteen zijn eerste prijs.

"Iedereen is heel uit de wedstrijd gekomen, een aantal jongens is gedebuteerd, we hebben vijf geweldige doelpunten gemaakt en een prijs gewonnen", somt Van Nistelrooij alle positieve punten op bij ESPN. "Dit was genieten, een droomstart."

PSV kwam op achterstand door een doelpunt van Steven Bergwijn. "We moesten met alle hens aan dek verdedigen", erkent de trainer, die zijn ploeg na een half uur beter in de wedstrijd zag komen. Het leverde een spetterende 3-5 zege op in Amsterdam.

"Toen we met 2-4 voor kwamen, ben ik gaan wisselen. Dat had ook daarmee te maken", verklaart Van Nistelrooij. "Ik haalde wat jongens eraf die minder hadden gespeeld in de voorbereiding. Sommigen waren aardig leeg."

PSV speelt dinsdag de eerste wedstrijd tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. De aftrap in Stade Louis II is om 20.00 uur. De return is een week later in Eindhoven.