Dembélé en Memphis leiden Barça naar zege, zeldzame basisplek De Jong

Dembélé en Memphis leiden Barça naar zege, zeldzame basisplek De Jong

31-07-2022 07:43
28

Memphis Depay heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag van zijn beste kant laten zien bij FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller tekende als invaller voor de 2-0 eindstand in het oefenduel met New York Red Bulls.

In tegenstelling tot Memphis verscheen Frenkie de Jong wel aan de aftrap. Dat deed de ex-Ajacied bovendien weer eens als middenvelder, waar hij een trio vormde met Sergio Busquets en Gavi. Voorin koos trainer Xavi voor Raphinha, Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé. De Pool was gevaarlijk, maar vooral Dembélé had het weer op zijn heupen. De Franse dribbelaar schoot kort voor rust de 1-0 binnen.

Na de pauze bleef De Jong in de kleedkamer achter. Barça kreeg kansen om verder uit te lopen, maar Lewandowski had zijn vizier opnieuw niet op scherp staan. New York-doelman Ryan Meara redde knap op een hard schot van de Poolse spits. Pas nadat Lewandowski plaats had gemaakt voor Memphis, moest de Amerikaanse sluitpost nog een keer vissen. De Oranje-aanvaller profiteerde van miscommunicatie.

Voor Barça komt de oefentrip in de Verenigde Staten ten einde met de 2-0 zege. De Catalanen spelen volgende week zaterdag nog tegen de Mexicaanse club Pumas van Dani Alves in de strijd om de Trofeo Joan Gamper. Een week later begint het La Liga-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.