'Als ik eerlijk ben, heeft Gravenberch meeste indruk gemaakt van nieuwe jongens'

'Als ik eerlijk ben, heeft Gravenberch meeste indruk gemaakt van nieuwe jongens'

31-07-2022 08:26
29

Joshua Kimmich is blij met de aankopen van Bayern München deze zomer. De Duitse international is echter vooral onder de indruk van Ryan Gravenberch, vertelt hij na de 5-3 zege op RB Leipzig in de strijd om de Duitse Supercup.

Bayern versterkte zich met Sadio Mané, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Gravenberch en Mathys Tel. "We hebben heel goede jongens aangetrokken, ze zijn allemaal geweldig", prijst Kimmich de inspanningen van de Bundesliga-kampioen op de transfermarkt in gesprek met Sport1. "Maar als ik eerlijk ben, heeft Ryan de meeste indruk op mij gemaakt. Hij verliest zelden de bal. We zullen heel veel plezier aan hem beleven."

Net als de andere Nederlanders begon Gravenberch zaterdag wel op de bank tijdens de seizoensouverture. Marcel Sabitzer stond centraal op het middenveld naast Kimmich. Na een moeizaam eerste seizoen lijkt de Oostenrijker zich te herpakken. "Hij was erg ongelukkig vorig seizoen", beaamt Kimmich over zijn kompaan. "Maar hij heeft zich uitstekend ontwikkeld. Op de training is hij altijd één van de beste spelers. Hij kan veel voor ons betekenen, zeker nu Leon Goretzka afwezig is. Ik speel graag naast hem."

Gravenberch kwam na 67 minuten in het veld voor Thomas Müller. De Ligt en Mazraoui vielen twaalf minuten voor tijd in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie