Real Madrid in Verenigde Staten maatje te groot voor tandeloos Juventus

31-07-2022 10:43 Laatste update: 11:09
10

Real Madrid heeft in de nacht van zaterdag op zondag een overtuigende 2-0 zege op Juventus geboekt. Voor de Madrilenen was de ontmoeting met Juve het laatste oefenduel voordat op 10 augustus het seizoen begint met de strijd om de Europese Supercup tegen Eintracht Frankfurt.

De Spaanse topclub zal het nodige vertrouwen hebben getankt richting die wedstrijd. In het Rose Bowl Stadium, in Pasadena, had Real het alleen in de openingsfase bij vlagen moeilijk. Verdediger Leonardo Bonucci raakte een keer de kruising en Weston McKennie miste een grote kans.

Na de openingsfase beet de Koninklijke van zich af, waarna het eerste doelpunt niet lang op zich liet wachten. In de negentiende minuut benutte Karim Benzema, na een overtreding van Danilo op landgenoot Vinícius Júnior, een penalty. Na rust wist Juve Real niet meer in verlegenheid te brengen. Na een aantal gemiste kansen van onder meer Dani Carvajal en Eden Hazard bepaalde Marco Asensio de eindstand op 2-0.

Met de overwinning op de Italianen sluit Real een ietwat wisselvallige voorbereiding af. Eerder werd van aartsrivaal Barcelona verloren (0-1) en ook het duel tegen het Mexicaanse Club América (2-2) werd niet gewonnen.