'Kogel door de kerk: Wijnaldum zet carrière voort bij AS Roma'

'Kogel door de kerk: Wijnaldum zet carrière voort bij AS Roma'

31-07-2022 10:35 Laatste update: 11:09
97

Georginio Wijnaldum verkast naar AS Roma, meldt het Algemeen Dagblad. Paris Saint-Germain bereikte dit weekend een overeenkomst met de Italianen. Nu rest alleen nog de medische keuring.

Het grote obstakel in de overstap van Wijnaldum, die in Parijs ruim negen miljoen euro per jaar verdient, was de verdeling van de salariskosten. Nu de clubs daar overeenstemming over hebben bereikt, is de overstap zo goed als afgerond. Wijnaldum wordt dit seizoen verhuurd aan Roma, waarna hij voor een vastgesteld bedrag kan worden overgenomen.

Zodra Wijnaldum een specifiek aantal wedstrijden speelt voor zijn nieuwe werkgever, verandert de koopoptie in een koopverplichting. Het zeer hoge salaris van de middenvelder is dan, vanwege een gunstig belastingsysteem in Italië, geen probleem meer voor de Romeinen.

De technisch directeuren van Roma en PSG, Thiago Pinto en Luis Campos, kwamen tot overeenstemming in Israël, waar beiden clubs hun voorbereiding op het nieuwe seizoen afwerken. Wijnaldum is zelf overigens niet in Israël. Nadat hij hoorde dat hij bij PSG niet mee mocht op trainingskamp naar Japan, houdt hij zijn conditie op peil met andere overbodige spelers.