FC Utrecht gunt Veerman droomtransfer: 'Henk wilde voor deze kans gaan'

FC Utrecht gunt Veerman droomtransfer: 'Henk wilde voor deze kans gaan'

31-07-2022 15:27
33

FC Volendam heeft de terugkeer van Henk Veerman bevestigd. De spits komt over van FC Utrecht, waar hij na de komst van Bas Dost geen toekomst meer had. Veerman tekent in Volendam voor drie jaar.

Met de terugkeer van Volendam is voor beide partijen de cirkel helemaal rond. Veerman (31) wilde ooit nog eens voor Utrecht spelen om zijn overleden vriend te eren. Een half jaar na die transfer volgt er weer een afscheid. Volendam heeft zijn komst bevestigd.

"Nadat Henk een prachtig debuut had beleefd in Stadion Galgenwaard, heeft hij door zijn blessure die hij een maand later opliep minder kunnen spelen in het afgelopen seizoen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht.

"De concurrentie voorin is momenteel groot, waardoor het perspectief op een basisplaats voor Henk is veranderd. In goed overleg hebben we hierover met elkaar gesproken en toen FC Volendam zich meldde heeft Henk aangegeven voor deze kans te willen gaan. Met FC Volendam zijn we tot overeenstemming gekomen. Wij wensen Henk veel succes in het vervolg van zijn voetballoopbaan."