Reservespelers Ajax laten slechte indruk achter in oefenduel met Almere City

Reservespelers Ajax laten slechte indruk achter in oefenduel met Almere City

31-07-2022 15:52 Laatste update: 15:57
239

Ajax is er niet in geslaagd om de kater van de nederlaag tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal weg te spoelen. Zondagmiddag stond een oefenduel met Almere City gepland. Die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Trainer Alfred Schreuder koos tegen Almere City voor spelers die tegen PSV niet (volledig) in actie kwamen. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk werd het duel met Eintracht Frankfurt al uit het programma gehaald vanwege corona, het treffen met Almere City was dus onder meer bedoeld om extra inhoud te kweken. Ajax startte met onder meer Remko Pasveer, Sean Klaiber, Perr Schuurs en Brian Brobbey, maar ook met Calvin Bassey, die tegen PSV rood kreeg.

Ajax maakte in de eerste helft een tamme en ongeïnspireerde indruk en had daarom moeite om Almere City op de knieën te krijgen. Het waren vooral reservespelers als Hassane Bandé, Mohamed Daramy en Kik Pierie die uiteindelijk de kans kregen zichzelf te laten zien, maar totaal geen indruk wisten te maken. Het zal voor Schreuder de bevestiging zijn dat zij geen aanspraak maken op minuten in het eerste elftal en de bezem door de selectie moet.

Dankzij Pasveer ontsnapte Ajax aan een achterstand tegen Almere City, nadat Bassey de fout in was gegaan. Kort daarna opende Brobbey de score. De doelman van Almere City, Nordin Bakker, maakte eveneens een fout, waarna de bal met wat geluk bij de Ajax-spits terecht kwam: 0-1. Dankzij Joey Jacobs kwam Almere City weer langszij.

Ajax bleek niet bij machte om alsnog een overwinning af te dwingen. Pijnlijk was vooral de optredens van spelers als Pierie, Bandé en Daramy. Laatstgenoemde kostte Ajax vorig jaar rond de twaalf miljoen euro, maar heeft in Almere niet laten zien waarom hij meer verdient dan een plek op de bank. Een totale mismatch. In de slotfase ontsnapte jongeling Kian Fitz-Jim nog aan een directe rode kaart.