'Positie van Parsons staat ter discussie: over twee weken duidelijkheid verwacht'

'Positie van Parsons staat ter discussie: over twee weken duidelijkheid verwacht'

31-07-2022 22:50
45

Momenteel voert de KNVB gesprekken over de positie van Mark Parsons, weet NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst. De bond is namelijk bezig met een evaluatie van de prestaties van de Oranje Leeuwinnen op het afgelopen EK.

De Nederlandse vrouwen kenden niet echt succesvol toernooi: in de kwartfinale viel het doek na een nederlaag tegen Frankrijk. In de studio van de NOS vertelt Van Ramshorst dat Parsons ook wordt meegenomen in de EK-evaluatie van de KNVB. KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee zal uiteindelijk beslissen of de bondscoach van het vrouwenteam aan mag blijven of niet.

De verwachting is dat de evaluatie over ongeveer twee weken afgerond wordt. Men mag dus spoedig duidelijkheid verwachten over de toekomst van Parsons. De geboren Engelsman heeft in Zeist nog een contract tot het WK van 2023.

Tijdens het EK bestond er al onrust rond Parsons. Zo zei Jill Roord onder meer dat 'vijftig procent afhaakt' bij de besprekingen van de coach. Later stelde de middenvelder dat deze teksten sarcastisch waren. Vlak na de nederlaag tegen Frankrijk had Daniëlle van de Donk geen antwoord op de vraag wat zij geleerd heeft van Parsons.