De Telegraaf: Ihattaren is in het vizier van criminelen na uitgelekte relatie

De Telegraaf: Ihattaren is in het vizier van criminelen na uitgelekte relatie

31-07-2022 23:10 Laatste update: 23:13
388

De Telegraaf heeft een update gegeven over de situatie rondom Mohamed Ihattaren. De geboren Utrechter heeft te maken met 'een ernstig veiligheidsrisico vanuit het criminele milieu', schrijft de ochtendkrant. De dreiging zou te maken hebben met een liefdesrelatie van Ihattaren.

Volgens De Telegraaf kreeg Ihattaren een relatie met een jonge vrouw die afkomstig is uit de omgeving van Utrecht, zijn woonplaats. Toen de relatie uitlekte en de familie van de vrouw erover hoorde, kreeg de Ajax-speler te maken met ernstige bedreigingen in zijn privésfeer. Volgens de politie is dit afkomstig vanuit criminele hoek.

Wedden

Meer odds

Ajax, Ihattaren zelf en veiligheidsexperts zijn vervolgens met elkaar in gesprek gegaan. Naar aanleiding daarvan is besloten dat de linkspoot niet meer op bekende plekken kan verschijnen. Daardoor is Ihattaren nu ook al enige tijd afwezig bij Ajax. De betrokken partijen hadden namelijk meer tijd nodig voor onderzoek en wilden kijken of een afkoelingsperiode zou helpen tegen de dreiging. Het is niet duidelijk of en in hoeverre de problemen nu zijn opgelost.

Eerder werd al bekend dat Ihattaren door bedreigingen en intimidaties voorlopig niet meer te zien is bij Ajax. Nu is er dus meer duidelijkheid over de aard van het probleem. De politie en Ajax willen om privacyredenen niets kwijt over de huidige status van de Ihattaren-bedreigingen, terwijl De Telegraaf geen contact kon krijgen met de zaakwaarnemer van de speler.

Ihattaren was in de afgelopen weken juist weer goed bezig in zijn carrière, na een donkere periode. De jeugdinternational was fit en liet in de voorbereiding mooie dingen zien. Inmiddels heeft Ihattaren alweer bijna een maand geen duel gespeeld.