Ihattaren komt met reactie: 'Niks te maken met criminaliteit, geloof niet alles'

Ihattaren komt met reactie: 'Niks te maken met criminaliteit, geloof niet alles'

01-08-2022 07:38 Laatste update: 07:49
323

Het nieuws van De Telegraaf dat Mohamed Ihattaren te maken heeft met 'een ernstig veiligheidsrisico vanuit het criminele milieu', klopt niet. Dat stelt de hoofdrolspeler zelf.

Ihattaren zou last hebben van bedreigingen in de privésfeer, afkomstig uit de criminele hoek. Na overleg met Ajax en veiligheidsexperts is - volgens De Telegraaf - besloten dat de twintigjarige linkspoot niet meer op bekende plekken kan verschijnen, waardoor hij al bijna een maand afwezig is.

In zijn Instagram-story zaait Ihattaren echter twijfel over zijn situatie. 'Wat kan ik soms toch om de media lachen', reageert hij op de nieuwe verhalen die over hem rondgaan. Het familielid dat door Ihattaren wordt opgevoerd, meldt: 'Wij hebben niks met criminaliteit en bedreigingen te maken en staan altijd supersterk. Healthy en soon back little brother, we are fine. Geloof niet alles.'

De politie en Ajax willen om privacyredenen niets kwijt over de huidige status van de Ihattaren-bedreigingen, terwijl De Telegraaf geen contact kon krijgen met de zaakwaarnemer van de speler.

"We zijn allemaal bezorgd om Mo", reageerde technisch manager Gerry Hamstra vorige week bij Ziggo Sport. "We zijn een voetbalclub, maar sommige dingen gaan verder dan voetbal. Vanuit Ajax is er contact met hem, hopelijk gaat het snel weer de goede kant op en kunnen we hem snel weer begroeten."