Barça verdient nog eens 100 miljoen en kan alle aankopen inschrijven voor La Liga

Barça verdient nog eens 100 miljoen en kan alle aankopen inschrijven voor La Liga

01-08-2022 13:50
174

FC Barcelona kan alle nieuwe aankopen inschrijven voor La Liga. De Catalanen hebben een flinke financiële opsteker gekregen, vertelde voorzitter Joan Laporta maandag tijdens de presentatie van Jules Koundé.

"We hebben de verkoop van 25 procent van Barça Studios afgerond. We hebben nu twee deals gesloten: een voor de televisierechten voor de komende 25 jaar. De andere gaat om 25 procent van de eigendomsrechten van Barça Studios. Daar is 100 miljoen euro voor betaald", aldus Laporta.

Met die volgende financiële klapper verwacht Barça aankopen Robert Lewandowski, Raphinha, Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen in te kunnen schrijven. "Er is nu veel optimisme en vertrouwen dat we iedereen geregistreerd krijgen. De club heeft veel in het werk gesteld om te voorkomen dat de regels ons hinderen", stelt Laporta. "Eigenlijk hebben we alles gedaan wat noodzakelijk was om ze te kunnen strikken."

Met de verkoop van de televisierechten verdiende Barcelona eerder al vijfhonderd miljoen. Daar komt nu dus nog honderd miljoen bij. De noodzaak om Frenkie de Jong te verkopen lijkt daarmee iets minder groot deze zomer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie