Aanwinst nummer negen: De Graafschap verwelkomt oude bekende

Aanwinst nummer negen: De Graafschap verwelkomt oude bekende

1 augustus - 14:34
89

De Graafschap blijft zich roeren tijdens de zomerse transferperiode. De Superboeren nemen Charlison Benschop transfervrij over van Fortuna Sittard. Hij tekent een contract voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar.

Bij Fortuna had Benschop nauwelijks nog perspectief na de komst van de Turk Burak Yilmaz. Hij mag dan ook gratis de overstap maken naar De Graafschap. 

In 2019 speelde Benschop al eens in Doetinchem. De Graafschap huurde hem destijds van het Duitse FC Ingolstadt, maar hij wist degradatie niet te voorkomen. De 32-jarige aanvaller begon zijn carrière bij RKC Waalwijk en speelde vervolgens nog bij clubs als AZ, Hannover 96 en FC Groningen. Fortuna nam hem begin dit kalenderjaar nog over van SV Sandhausen.

"Om goed voor de dag te komen, moet je uiteraard niet alleen doelpunten voorkomen, maar zelf ook aanmerkelijk meer doelpunten maken", stelt technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap. "We zijn ervan overtuigd dat Charlison, met name in die laatste strijd, ons enorm gaat helpen. Individueel én als ploeg."

Benschop is na Alexander Büttner, Siem de Jong, Lion Kaak, Jan Lammers, Rio Hillen, Xandro Schenk, Robin Schouten en Mees Bakker de negende aanwinst op De Vijverberg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast