De Mos waarschuwt PSV: 'Ze hebben eigenlijk gratis scoutingsrapport laten maken'

De Mos waarschuwt PSV: 'Ze hebben eigenlijk gratis scoutingsrapport laten maken'

1 augustus - 19:19
113

Aad de Mos vindt dat men bij PSV niet te euforisch moet zijn na de overwinning op Ajax van afgelopen weekend. De oud-trainer van de Eindhovenaren en Amsterdammers denkt ook dat AS Monaco erg blij is met het optreden van PSV in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd.

PSV legde zaterdag beslag op de eerste prijs van het seizoen door Ajax met 3-5 te verslaan. Toch houdt De Mos een slag om de arm. "Als je de twee blunders van de keeper er vanaf trekt, dan is het 3-3", zegt bij het Eindhovens Dagblad. "Je kunt niet euforisch zijn bij PSV. Ik kan me voorstellen dat het fijn is voor de groep, trainer en supporters om Ajax te verslaan. Dat leeft natuurlijk enorm, maar we kennen de geschiedenis van vorig jaar. Voor mij is het tweeluik met Monaco veel belangrijker."

Wat is het gevaar van de wedstrijd tegen Ajax voor PSV? "Dat je eigenlijk gratis een scoutingsrapport hebt laten maken", zegt De Mos. "Dat was vorig jaar tegen Benfica ook al zo. Dank je wel, zal Philippe Clement (trainer van Monaco, red.) zeggen. Hij kan het niet beter uitleggen aan zijn spelers dan door de beelden en goals te laten zien. Het is ideaal voor een hoofdcoach, een tegenstander die een galaduel speelt vlak voor jullie wedstrijd. Je kunt je spelers daar alleen maar mee motiveren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s