'Er zijn geluiden dat FC Utrecht Klaiber terug zou willen halen'

'Er zijn geluiden dat FC Utrecht Klaiber terug zou willen halen'

01-08-2022 21:10 Laatste update: 21:13
111

Bij FC Utrecht gaat momenteel de naam van Sean Klaiber rond, zo wordt gesteld in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. De rechtsback zit bij Ajax op een dood spoor. Utrecht ziet Klaiber als optie, maar meer dan dat is op het dit moment nog niet.

"Er zijn geluiden dat FC Utrecht hem terug zou willen halen. Of dat ook gaat gebeuren zal moeten worden afgewacht, maar dat is ter sprake gekomen", vertelt VP-redacteur Tim van Duijn. 

Dat speelt overigens al een tijdje. Ajax was geïnteresseerd in Quinten Timber en bij die gesprekken is ook de naam van Klaiber gevallen. Omdat Timber een andere keuze heeft gemaakt (Feyenoord), komt een mogelijke deal daar dus los van te staan. Ook een verhuur behoort eventueel tot de mogelijkheden. Of het allemaal zover gaat komen is afwachten, maar op de achtergrond speelt het wel.

De transfer van Klaiber naar Ajax is sportief nooit een succes geworden. In zijn eerste half jaar kwam hij nog tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie, drie wedstrijden in de Champions League en Europa League (o.a twee keer tegen AS Roma), maar het afgelopen jaar stond hij aan de kant met een zware knieblessure. Klaiber is inmiddels weer fit.