Twente wacht relatief zware loting in ECL-voorronde, meer perspectief voor AZ

Twente wacht relatief zware loting in ECL-voorronde, meer perspectief voor AZ

02-08-2022 08:26
130

FC Twente en AZ moeten nog in actie komen in de derde voorronde van de Conference League, maar de clubs hebben nu al iets meer duidelijkheid over hun complete route naar de groepsfase van het toernooi. De UEFA heeft inmiddels een voorloting verricht voor de laatste Conference League-voorronde.

Twente en AZ moeten nog in totaal twee voorrondes overleven om het derde Europese toernooi te behalen. De Nederlandse clubs spelen eerst nog tegen respectievelijk FK Cukaricki en Dundee United. Twente en AZ weten dinsdagmiddag na 14.00 uur ook wie hun mogelijke laatste tegenstander wordt in het voorportaal van de Conference League. Omdat er dusdanig veel clubs meedoen, heeft de UEFA al een voorloting verricht.

Twente weet zodoende al dat het een aantal relatief zware tegenstanders kan treffen. De ploeg van Ron Jans is namelijk niet geplaatst. Als de Tukkers doorgaan, spelen ze tegen de winnaar van Brøndby-FC Basel, Breidablik-Istanbul Basaksehir, APOEL-Kyzylzhar Petropavlovsk of Fiorentina.

AZ is wel geplaatst, waardoor de potentiële tegenstanders van de Alkmaarders op papier een stukje zwakker zijn. De ploeg van Pascal Jansen kan gaan spelen tegen de winnaar van Paide Linnameeskond-RSC Anderlecht, Wolfsberger AC-Gzira United, Riga FC-Gil Vicente, AIK-KF Shkëndija of Viborg FF-B36 Tórshavn.