Fàbregas-move officieel: Spanjaard vertrekt naar Serie B-club met magisch stadion

Fàbregas-move officieel: Spanjaard vertrekt naar Serie B-club met magisch stadion

2 augustus - 09:56 Laatste update: 16:06
29

Cesc Fàbregas gaat definitief aan de slag bij Serie B-club Como. De Spanjaard heeft een tweejarig contract getekend in Noord-Italië, terwijl hij ook aandelen koopt in zijn nieuwe club.

De overstap van Fàbregas hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel ook door de kerk. De Spanjaard maakt transfervrij de overstap van PSV-opponent AS Monaco, waar hij vorig jaar door blessureleed amper in actie kwam. Naast Gianluigi Buffon wordt Fàbregas de tweede wereldkampioen die in de Serie B actief is. Como staat bekend om zijn prachtige stadion aan het Comomeer, waar men ook uitzicht heeft op de Alpen.

De 35-jarige middenvelder heeft ook direct aandelen in Como gekocht. Het is niet duidelijk hoeveel procent hij daarvan in bezit heeft. Het zal in ieder geval geen meerderheid zijn, gezien de aandelen van miljardairs Robert en Mihael Hartono.

Het lijkt erop dat de komst van Fàbregas ook mogelijk is gemaakt door het kapitaal van de Chinees-Indonesische zakenmannen. De twee zijn op papier de rijkste eigenaren van het hele Italiaanse voetbal, doordat ze mede-eigenaar zijn van een grote sigarettenproducent in Indonesië. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast