Update: overname van NAC definitief na goedkeuring van gemeente Breda

Update: overname van NAC definitief na goedkeuring van gemeente Breda

2 augustus - 12:40 Laatste update: 17:44
85

De overnamesoap bij NAC Breda loopt eindelijk op zijn einde. De KNVB heeft groen licht gegeven, waardoor het alleen nog wachten is op de gemeente Breda. De verwachting is dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Dat meldt NAC via zijn officiële kanalen. Als alles rondkomt, komt de club in handen van NAC=Breda, dat bestaat uit vijf lokale ondernemers die willen bouwen aan een 'gezonde toekomst' voor de club. De Parel van het Zuiden staat al meer dan een jaar te koop, na de chaos in de finale van de play-offs tegen NEC en de bedreigingen aan het adres van trainer Maurice Steijn.

De City Football Group wilde NAC enkele maanden geleden al overnemen, maar doordat de supporters massaal tegen protesteerden ging dat niet door. Toen werd NAC=Breda concreet voor de overname. Na een proces van enkele maanden is het eind nu in zicht. NAC=Breda betaalt in totaal zeven miljoen euro om de vorige aandeelhouders uit te kopen.

Update: Ook de gemeente Breda heeft de overname van NAC door NAC=Breda goedgekeurd. Na de goedkeuring door het gemeentelijke orgaan is de overname door de ondernemers uit Breda nu officieel. Achter de schermen wordt onverminderd doorgewerkt aan het optuigen van de organisatie onder het nieuwe bewind.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie