Zware loting Twente in ECL-play-offs, AZ naar Portugal of Letland bij winst

Zware loting Twente in ECL-play-offs, AZ naar Portugal of Letland bij winst

02-08-2022 14:20 Laatste update: 16:33
184

In navolging van PSV weten FC Twente en AZ nu ook waar ze aan toe zijn in de Europese voorrondes. Als de nummer vier en vijf van Nederland doorstoten tot de play-offs van de Conference League, zijn respectievelijk Fiorentina en Riga FC of Gil Vicente de tegenstanders.

Twente moet in de derde voorronde eerst nog afrekenen met FK Cukaricki. Als de ploeg van Ron Jans dat doet, dan speelt het dus tegen het roemruchte Fiorentina. La Viola werd vorig jaar zevende in de Serie A, met één punt minder dan Feyenoord-plaaggeest AS Roma.

Fiorentina was op papier misschien wel de zwaarste tegenstander die Twente kon krijgen. Brøndby IF, FC Basel, Breidablik, Istanbul Basaksehir, APOEL Nicosia of FC Kyzylzhar Petropavlovsk waren de andere mogelijke opponenten.

Als AZ het haalt, reist het af naar Letland of Portugal. De Alkmaarders spelen dan tegen Riga FC of Gil Vicente. Dat is met het oog op de coëfficiëntenstrijd interessant, aangezien Nederland en Portugal strijden om een tweede Champions League-ticket. Ook AZ moet eerst winnen in de derde voorronde, van Dundee United.

Twente en AZ zullen in de laatste Conference League-voorronde eerst thuis spelen. De wedstrijden worden op 18 en 25 augustus afgewerkt.