Spaanse media: Memphis accepteert lot nu zelf ook, Barça-exit in de maak

Spaanse media: Memphis accepteert lot nu zelf ook, Barça-exit in de maak

02-08-2022 17:14
101

Het liefst gaat hij nergens heen, maar Memphis Depay accepteert zijn lot: FC Barcelona gaat hem deze maand verkopen. Althans, dat melden Diario Sport en Mundo Deportivo.

Barça-trainer Xavi heeft Memphis tijdens de oefentrip in de Verenigde Staten duidelijk gemaakt dat de aanvaller mag vertrekken. Ondanks twee doelpunten, in de duels met Inter Miami FC en New York Red Bulls, zou de Oranje-spits nu ook zelf hebben ingezien dat het beter is om te gaan.

Volgens Mundo Deportivo geven 'zowel de club als de speler' gas voor een 'snelle exit'. Memphis wordt gewaardeerd in Camp Nou, maar Barcelona zit zéér ruim in de aanvallers. Xavi geeft de voorkeur aan Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en de voor vele miljoenen aangetrokken Robert Lewandowski en Raphinha.

Over belangstelling heeft Memphis niet te klagen. Juventus lijkt op dit moment de belangrijkste gegadigde voor de 28-jarige aanvaller, die nog één jaar onder contract staat en minimaal twintig miljoen euro moet kosten. Als Memphis vertrekt, kan Barcelona het shirt met rugnummer 9 aan Lewandowski geven.