PEC zo goed als rond met Medunjanin (37): transfervrije overstap in de maak

PEC zo goed als rond met Medunjanin (37): transfervrije overstap in de maak

02-08-2022 20:18 Laatste update: 20:50
24

Tim van Duijn

PEC Zwolle hoopt Haris Medunjanin volgende week in de armen te kunnen sluiten. De club is met de 37-jarige Bosniër zo goed als rond en kan hem transfervrij ophalen bij FC Cincinnati. De Major League Soccer-club is bereid om Medunjanin ondanks een doorlopend contract te laten gaan.

Medunjanin heeft bij Cincinnati een contract tot het einde van dit jaar, met een optie op nog een jaar. Voor PEC was het essentieel dat hij transfervrij weg zou kunnen uit Amerika en dat lijkt te gaan lukken. Medunjanin speelt aanstaande zondag nog de afscheidswedstrijd tegen Philadelphia Union, waarna Cincinnati zijn contract verscheurt en de speler naar Nederland komt om bij PEC te tekenen. 

Medunjanin doorliep de jeugdopleiding van AZ en maakte, nadat hij verhuurd was aan Sparta, de overstap naar Real Valladolid in Spanje. Dat was in 2008. Medunjanin droeg ook het shirt van Maccabi tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Coruña, weer Maccabi Tel Aviv, Philadelphia Union en sinds 2020 dat van Cincinnati. Hij werd met Jong Oranje (onder Foppe de Haan) Europees kampioen. Medunjanin kwam daarna zestig keer uit voor het Bosnische nationale elftal.