Vermoeid PSV mag tevreden zijn met gelijkspel bij AS Monaco

02-08-2022 21:54 Laatste update: 21:56
290

De eerste wedstrijd tussen AS Monaco en PSV is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Op basis van de tweede helft mogen de Eindhovenaren over die uitslag niet klagen. Het vermoeide PSV had ook zomaar tegen een nederlaag aan kunnen lopen.

Ten opzichte van het duel met Ajax van afgelopen zaterdag stonden alleen Johan Bakayoko en Ki-Jana Hoever niet in de basis. Trainer Ruud van Nistelrooij koos voorin voor Ismail Saibari en achterin stond Philipp Mwene.

PSV overleefde een lastige openingsfase waarin weinig werd gecreërd. De creativiteit moest komen van Cody Gakpo en Joey Veerman en daardoor kwam het voor een groot gedeelte aan op vechtvoetbal en een beetje geluk. De eerste grote kans van PSV was er na 22 minuten, maar Veerman schoot naast. Na ongeveer een half uur spelen ontsnapte PSV nadat Armando Obispo een kiezelhard schot tegen zijn arm kreeg. Van opzet was geen sprake en daar ging de Italiaanse scheidsrecher Davide Massa in mee. Hij werd naar het scherm geroepen, maar veegde de claim van tafel: geen strafschop.

Kort daarna liet Veerman de 450 meegereisde PSV-supporters juichen met een schitterend doelpunt. Saibari speelde De Jong aan, die wachtte tot het juiste moment om door te tikken op Veerman, die van buiten de zestien prachtig raak schoot: 0-1. PSV speelde zaterdag nog negentig zware minuten tegen Ajax, maar had daar in de eerste helft in Monaco weinig last van.

Dat was in de tweede helft een ander verhaal. PSV ontsnapte al snel aan de gelijkmaker van Takumi Minamino, nadat de Eindhovense verdediging aan het slapen was. Kort daarna had Guus Til de voorsprong kunnen verdubbelen. Waar bij PSV de krachten beetje bij beetje verdwenen, daar werd Monaco steeds sterker. Daarom was het een half uur lang een kwestie van tegenhouden en overleven. Van Nistelrooij bracht André Ramalho en Érick Gutiérrez om de boel bij elkaar te houden.

Kort nadat uitblinker Ibrahim Sangaré niet verder kon vanwege een blessure, viel de onvermijdelijke 1-1 van Axel Disasi. Onverdiend was dat zeker niet. Monaco drukte door en omdat PSV er helemaal doorheen zat, viel ook bijna een tweede tegentreffer. Monaco was een stuk fitter, rook bloed, maar PSV hield stand. Over een week is de return in Eindhoven.